Kezdőlap

Hálás mancsok - a Zassa Női Magazinjában

Ma 2017.08.17, csütörtök, Jácint. Holnap Ilona.
Rovataink:  Magazin  Divat  Gasztro  Horoszkóp  Kutya  Mozaik  Nõi szemmel  Otthon  Recept  
Hálás mancsok
Írta: Gyõrffy Éva

 

 

A kutyatartóknak gyakran kell megbirkózniuk azzal a problémával, hogy házi kedvenceik sáros mancsnyomokat hagynak maguk után szerteszét a lakásban egy-egy kellemes sétát vagy kirándulást követõen.  Mit tehetünk a takarításon kívül?

 

  
Nagyon is sokat!

 

Többek között erre is megoldást kínálnak a nálunk egyelõre még mindig ritkaságszámba menõ kutyacipõk, melyek természetesen nem csak ezt a célt szolgálják, hanem védelmet is nyújtanak az állatoknak, például ha az aszfalt túl forró vagy éppen fagyos a talaj.  

 

Szobacipõként használva ugyanakkor segíthetnek megóvni bútoraink épségét is a folyton kaparászó kutyalábak támadásaival szemben.  

 

A kutyacipõk gyártói, tervezõi hangsúlyozzák, hogy leginkább a kényelem és a biztonság az, ami vezérli õket egy-egy darab megalkotásakor, de egy röpke pillantás a kínálatra egyértelmûvé teszi, hogy a divat ezen a területen is fontos tényezõ! 

 

 

egyik kutya másik eb

Kutyánk fajtájától, formájától, színétõl és persze egyéniségétõl függõen számtalan típus közül válogathatunk.

 

Nincs tehát szó arról, hogy dobermannunk mancsaira olyan férfiatlan lábbeliket kellene ráerõszakolnunk, mint amikkel a magyar nézõközönség valószínûleg a Doktor Szöszi címû filmben szembesült elõször. (Persze ezt a fajtát is be lehet szerezni, hiszen az apróbb termetû ebeket is megilleti a megfelelõ lábápolás joga.) 

  

 

 

  
Forduljunk a szakértõkhöz

Vannak olyan cégek is, amelyek kizárólag erre a „divatágra” szakosodtak, mint például az amerikai Muttluks, amely speciális kutyacsizmákat forgalmaz, puha gyapjú felsõrésszel és tartós, csúszásgátlóval ellátott talpakkal.  

 

Ezek a csizmák egész évben használhatóak, így nem kell szezononként lecserélnünk a kutyus ruhatárját, hacsak nem érezzük fontosságát annak, hogy háziállatunk is tartson lépést a divattal, melyrõl mi, gazdik, már a kutyacipõket felvonultató divatbemutatókon tájékozódhatunk. 

 

 

  
SAJÁT STÍLUSBAN 

A szintén amerikai Poochey Shoos cég saját modelljeivel népszerûsíti két éven át fejlesztett és tökéletesített, különbözõ élénk színekben kapható kutyacipõit.

 

A dobermann Cerrie Sue, Minnie és Pixie, az aprócska min pinek, és Poochi, a bájos kínai meztelen kutyus, azaz a modellek, egyben a cég alapítóinak saját házi kedvencei is.  

  

 

 

  
Jön még kutyára dér

Bár Magyarországon egyelõre még a kötött mellénykék is nagy feltûnést tudnak kelteni az utcákon, a tengerentúlon a cipõk és csizmák mellett beszerezhetõek zoknik, vízhatlan anorákok, pelerinek, esõkabátok, sõt, pórázra szerelhetõ esernyõk is a kutyusoknak. 

 

 

A divat fogságában?

Vannak olyan darabok is, melyeknél már erõsen megkérdõjelezhetõ, hogy a divat követésén túl bármilyen funkciót betöltenének. 

 

Ilyen például a falatnyi fekete bõrmellény, de akadnak olyanok is, például az ausztrál típusú vadászcsizma vagy a speciális kiképzésû gumicsizma, melyek valóban jó szolgálatot tehetnek viselõiknek. 

  

 

 

  
fontos tudnivalók

Ha kedvet kapunk ahhoz, hogy efféle lábbelikkel és ruhanemûkkel vértezzük fel kutyusainkat az idõjárás viszontagságai ellen, néhány alapvetõ szabályról nem szabad megfeledkeznünk.  

 

Elõször is oda kell figyelni arra, hogy a megfelelõ méretet válasszuk, és nem árt tudni, hogy a kutyák mellsõ mancsa általában 8-12 százalékkal nagyobb, mint a hátsó.  

 

Emellett nagyon fontos, hogy türelmesek legyünk az állatokkal, és segítsünk nekik megkönnyíteni az elsõ idõszakot, amíg barátkoznak a cipõkkel, csizmákkal, mert valószínûleg kell egy kis idõ, amíg elfogadják azokat. 

 

 

A FOKOZATOSSÁG ELVE

Érdemes elõször csak rövidebb idõre használatba venni a lábbeliket, és fokozatosan növelni ezt az idõtartamot.

 

Így is elképzelhetõ, hogy megpróbálják majd lerázni, vagy leharapdálni magukról, de elõbb vagy utóbb biztosan hozzá fognak szoknak a szokatlan viselethez és talán azt is belátják majd, hogy valójában csak a javukat akarja a gazdi. 

  

 

 

  
Olvasd el, mit mond a horoszkópod!
Küldj képeslapot ismerőseidnek!
Celebfigyelő
Celebfigyelő
Horoszkóp
Horoszkóp
Képeslap
Képeslap
Nyereményjáték
Nyeremény
Kezdőlap | Magazin | Hasznos lapok
Hírlevél    Kapcsolat    Médiaajánló    Partnereink    Jognyilatkozat    Adatvédelmi nyilatkozat    Webmestereknek    Források   
Copyright 2007-2009 ___. Minden jog fenntartva. A Zassa márkanév, a zassa.hu domain és a Zassa logó ___ védjegyei.
Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer 7+, Firefox 2+, vagy Google Chrome böngésző ajánlott.